Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

DWDD uitzending Pieter Steinz

16 feb 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Pieter Steinz 423x237
Schrijver Pieter Steinz  is gast-eindredacteur van de uitzending van De wereld Draait Door van dinsdag 17 februari. Hij is schrijver van verschillende boeken waaronder de bestseller ‘ Made in Europe ’. Sinds 2012 was Steinz directeur van het Nederlands Letterenfonds totdat hij terugtrad wegens de ziekte ALS. Sinds die diagnose schrijft hij een column in de NRC over de boeken die hij herleest. Op 19 februari verschijnt het boek ‘Steinz - Gids voor de wereldliteratuur’.
Wij vroegen Pieter om een uitzending voor ons samen te stellen. Een tipje van de sluier: de Beatles, de 'Gids voor de wereldliteratuur' die hij met zijn dochter Jet schreef en een opera n.a.v. de Rijksmuseum tentoonstelling 'De Late Rembrandt' getiteld 'De Joodse Bruid'. Pieter schreef hier zelf het libretto voor.