De Wereld Draait Door

DWDD tipt: de 5 IFFR-films die je moet gaan zien!

  •  
23-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
IFFR-final
Deze week openende het International Film Festival in Rotterdam, het grootste filmfestival in Nederland. Om ervoor te zorgen dat jij weet wat je absoluut niet gemist mag hebben dit jaar én zodat je mee kunt praten bij het koffiezetapparaat, hebben wij aan Lara, die bij ons op de redactie werkt en filmfanaat is, de 5 ultieme IFFR-tips gevraagd! 

Beautiful Day in the Neighborhood

Tom Hanks die een geliefde kinder tv-presentator vertolkt. Als wellicht ietwat zoetsappige biopic over een bijzondere vriendschap tussen journalist en presentator, is dit de ideale film om IFFR mee af te sluiten. Iedereen kan namelijk in Tom Hanks wel een eigen, favoriete kinderheld herkennen.

The Lighthouse

Willem Dafoe en Robert Pattinson zetten beiden een fantastische rol neer. Twee mannen vechten met de natuur, mentale krankzinnigheid en elkaar. Dit psychologische zwart-witdrama zorgt bijna voor hoofdpijn, en schuurt akelig dicht tegen het horrorgenre aan. Dafoe’s stemgebruik in de film schijnt daarnaast een inspiratie te zijn geweest voor Pattinson’s aanstaande rol als Batman, wat op zichzelf al genoeg reden is om het gegrom van Dafoe in de bioscoop mee te maken.

Uncut Gems

Adam Sandler speelt in deze thriller zijn meest verachtelijke personage tot nu. Verrassend, aangezien we de acteur meestal clichépersonages in komediefilms speelt. Het pakt echter geweldig uit, en zijn vertolking van een gokverslaafde juwelier is zijn beste rol sinds Punch-Drunk Love (2002). Het razendsnelle verhaal werkt op je zenuwen en brengt tegelijkertijd een enorme vermakelijkheid met zich mee.

Little Women

Wereldwijd geprezen om haar coming-of-age film Lady Bird (2017), keert regisseuse Greta Gerwig dit jaar terug met een film die wederom draait om interessante en zelfstandige vrouwen. Met zes Oscarnominaties op zak is deze film de meest succesvolle adaptatie van Louisa May Alcotts verhaal over de gezusters March. Lady Bird-veteranen Saoirse Ronan en Timothée Chalamet weten opnieuw hun rol volledig eigen te maken, terwijl er ook ruimte is voor nieuw talent, zoals actrice Florence Pugh. Zelfs als je liever niet begint aan romantisch gedoe, zorgt Gerwig voor genoeg diepgang in haar personages om het verhaal interessant te houden.

Mosquito: Apocalypse Now, Heart of Darkness, net als 1917 terug naar WO1.

Net als Sam Mendes’ film 1917, focust deze Portugese film zich op de Eerste Wereldoorlog. Groot verschil met de hitfilm 1917 zijn de Apocalypse Now-achtige taferelen: een westerling ondervindt in Afrika hoe de beschaving er werkelijk aan toe is. En bij oorlogsfilms geldt: hoe koortsachtiger, hoe beter. Dankzij het geluidsontwerp beland je subiet in de hel van een oorlogsgebied.
Het IFFR is van woensdag 22 januari tot zondag 2 februari te bezoeken.
Kijk hier naar het hele programma. 

Veel plezier!