De Wereld Draait Door

DWDD opent tweede Pop-Up Museum in Amsterdam

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
378 keer bekeken
  •  
De Wereld Draait Door opent op 29 januari 2016 voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam.
Een aantal vaste gasten zullen negen zalen inrichten met werk uit de depots van twaalf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.
De negen gastconservatoren worden ieder aan een museum gekoppeld om in de kelders op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator krijgt samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en smaak van de gastconservator zal worden ingericht.
De gastconservatoren en musea zijn:
1 Wim T. Schippers – Universiteitsmuseum Groningen
2 Sander van de Pavert - Mauritshuis
3 Paul de Leeuw - Museum Boijmans van Beuningen
4 Beatrice de Graaf - Nationaal Militair Museum, Nationaal Archief
5 Daan Roosegaarde - Het Scheepvaartmuseum
6 Robbert Dijkgraaf - Teylers museum en Museum Boerhaave
7 Paulien Cornelisse - Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum
8 Sywert Van Lienden – Bonnefantenmuseum
9 Carice van Houten - Kröller-Müller Museum
Boek
Dit jaar is er ook een boek als aanvulling op de tentoonstelling, hierin zijn beide edities van het DWDD Pop-Up Museum gebundeld. De keuzes van alle gastconservatoren uit de depots van verschillende Nederlandse musea worden getoond. De gedichten van Nico Dijkshoorn, de uitleg van Pieter van Vollenhoven en Nico de Haan, een prachtig stuk over de Wunderkammer van Robbert Dijkgraaf. Vaak zijn de teksten uit hun zalen overgenomen, soms geven zij een uitgebreidere toelichting.
Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam.
Het DWDD Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en het Amsterdams Universiteitsfonds. Het NRC Handelsblad geeft net als bij de vorige editie een speciale pop-up krant uit.

Meer over:

pop-up museum
Delen: