Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

DWDD is niet betaald voor Koningslied.

10-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Donderdag berichtte de NOS dat DWDD en Radio 2 geld ontvangen zouden hebben om het Koningslied te promoten. De NOS baseerde zich op een overeenkomst tussen de NPO en de Stichting Nationaal Comité Inhuldiging, die de omroep had opgevraagd op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).
Radio 2 en DWDD stonden daar in een begroting genoemd, maar onder het kopje programmakosten was alles gezwart omdat dit bedrijfsgevoelige informatie betrof. De NOS nam aan dat hier een bedrag moest staan. Nadat de NPO de stukken had vrijgegeven bleek echter dat er geen bedrag, maar 'om niet' stond, wat betekent dat er niets betaald is.
De NPO en BNN/VARA hebben de beweringen van de NOS steeds weersproken en zijn van mening dat er geen wederhoor is toegepast. Terugblikkend is hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws het daar mee eens: "Achteraf zeg ik 'we hadden moeten bellen, zeker BNN/VARA, maar dat vind ik wel erg achteraf'." De NOS heeft de berichtgeving aangepast, maar niet gerectificeerd.
(foto: RTL Nieuws)