Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

DWDD-Documentaire Romana Vrede: 'Dit is de Leven'

3 dec 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
112 keer bekeken
Kijk de docu en lees ons interview met Romana: "Charlie verdient het om te voelen dat hij een prachtige kerel is.”

Samen met DWDD maakte Romana Vrede de documentaire ‘Dit is de Leven’. Romana’s zoon Charlie is non-verbaal en autistisch. Ze merkt al jaren dat de schoonheid die zij in Charlie ziet, niet door de buitenwereld wordt erkend. Om de schoonheid van Charlie te zien moet je moeite doen. En vaak, als we het hebben over kinderen zoals hij, gaat het over de zorg, de moeilijke kanten, de problemen, en niet over wie deze kinderen zelf zijn.

In ‘Dit is de Leven’ vertelt Romana over haar eigen zoektocht met Charlie. Hoe zij eerst wanhopig graag wilde dat hij zou zijn ‘als iedereen.’ Dat ze zich schaamde, dat hij haar aanviel. Maar dat ze op een gegeven moment leerde dat het probleem misschien niet bij Charlie lag, maar bij de omgeving. En wat een rijkdom het haar gebracht heeft om hem te leren zien voor wie hij echt is.

Ook gaat Romana op zoek naar andere kinderen zoals Charlie. We ontmoeten Job, Ginny, Beer, Aiden en hun ouders. Wat kunnen we van deze kinderen leren? Zoals Romana het zegt: ‘zie die schoonheid. Je wordt er een mooier mens van.’

DWDD Presenteert: ‘Dit is de Leven’ van Romana Vrede is donderdag in de zendtijd van DWDD te zien. 19:00, NPO 1, BNNVARA.


Idee: Romana Vrede en Jikke Wechgelaer
Regie: Simonka de Jong
Eindredactie: Jikke Wechgelaer
Research: Eva de Breed
Camera: Adri Schrover en Wiro Felix
Geluid: Carla van der Meijs
Montage: Obbe Verwer