Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Duurzaam op Donderdag: Warmetruiendag.

6 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Duurzaam Warmetruiendag
Elke week een positief bericht over duurzaamheid op de DWDD-site in de rubriek 'Duurzaam op Donderdag'. 

Morgen, 7 februari, is het Warmetruiendag. Een vrolijke actie met serieuze doelstelling: het besparen van energie. Het idee is simpel: trek een extra trui aan en zet de thermostaat een paar graadjes lager. Thuis of op het werk, het liefst met zoveel mogelijk mensen.

‘Wat maken die paar graden nou uit?’ horen we u denken. Nou, best veel. Met éen graad lager bespaar je maar liefst 6% CO2 en 6% energie. En als heel Nederland dit doet, wordt  op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden bespaard!

En daar zit de kracht van de jaarlijkse actie. Het is heel makkelijk uit te voeren én je kunt het samen doen met anderen. Want daar gaat de actiebereidheid vaak aan ten onder: ‘Waarom zou ik bezuinigen, terwijl mijn buurman met de verwarming aan z’n raam openzet?’ Je moet  je buurman dus gewoon overtuigen om mee te doen. Bijvoorbeeld door jullie actie aan te melden, zoals dit jaar al meer dan 280.000 keer is gedaan. Beter voor het klimaat, maar ook beter voor jouw portemonnee én die van de buurman. Wie kan daar nou tegen zijn?

Lees meer en meld je aan op deze website. Daar kun je bijvoorbeeld ook een besparingsanalyse voor bedrijven aanvragen.

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland.

Meer over:

, ,