Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Duurzaam op Donderdag: Oude ballen worden nieuwe ballen

30 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bal
Meer dan 5 miljoen worden er jaarlijks weggegooid: tennisballen. En dat is alleen in Nederland, wereldwijd gaat het om circa 300 miljoen ballen! Dit komt mede omdat ze heel lang niet recyclebaar waren. Maar: niets blijkt minder waar. Dankzij een nieuwe techniek kan het rubber worden gescheiden van het textiel, waardoor hergebruik wel mogelijk is.

ABN AMRO en het World Tennis Tournament blazen daarom afgedankte tennisballen een nieuw leven in. Vorig jaar kwamen ze voor het eerst met een duurzame actie. Ze riepen iedereen op om hun oude ballen in te leveren op het tournament zelf, bij een ABN AMRO vestiging of bij een plaatselijke tennisvereniging. De ballenopbrengst werd in 2019 gebruikt voor de fabricage van een nieuwe rubberen sportvloer, in samenwerking met de Krajicek Foundation.

In 2020 worden er op precies dezelfde manier ballen ingezameld, maar dit jaar worden de afdankertjes gebruikt voor de productie van nieuwe tennisballen. De naam van deze duurzame groene rakkers: Sustainaballs.
Ga ook  voor een duurzame tennisballentoekomst! Het motto van de actie is ‘Alle ballen verzamelen.’ Dus, mocht je nog een paar oude tennisballen in je schuur hebben liggen: je weet wat je te doen staat!

Het 47e Word Tennis Tournament vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 16 februari in Rotterdam Ahoy.