Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.
De Wereld Draait Door

Hoofdredacteur Dieuwke Wynia verlaat DWDD

8 sep 2016
  •  
leestijd 2 minuten
Dieuwke Wynia site
Marco Versluis volgt per 1 oktober Dieuwke Wynia op als hoofdredacteur van het VARA-programma De Wereld Draait Door . Wynia begint samen met Boudewijn Vos, huidig productieleider van DWDD, een productiebedrijf.
Wynia begon elf jaar geleden bij de start van De Wereld Draait Door als samensteller en volgde in 2008 Ewart van der Horst op als eindredacteur. Onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia groeide DWDD niet alleen uit tot een succesvol programma op de vooravond op NPO1, maar werden er ook diverse spin-offs van het programma gerealiseerd zoals DWDD University, concerten, het festival De Wereld Draait Buiten en het DWDD Pop-Up Museum.
Dieuwke Wynia: 'Stoppen met DWDD was een moeilijke beslissing. DWDD is het mooiste programma dat er is, met de beste presentator en de beste redactie. Na 11 jaar DWDD waarvan de laatste 8 jaar als eindverantwoordelijke is het tijd voor iets nieuws. De televisiewereld verandert snel, online gebeurt er veel, dat is spannend en uitdagend.'
Marco Versluis begon vier jaar geleden als samensteller bij De Wereld Draait Door en is sinds 2014 verantwoordelijk voor de spin-offs van het programma. Daarvoor was hij onder andere eindredacteur van 'Mooi! Weer De Leeuw'.
Mediadirecteur BNN-VARA Robert Kievit: 'Natuurlijk zullen we Dieuwke Wynia ontzettend missen. Samen met Matthijs heeft ze afgelopen jaren met niet aflatende energie en vernieuwingsdrang gewerkt aan het groot maken van DWDD. Maar met onbetwiste aanvoerder Matthijs van Nieuwkerk in de voorhoede, Marco Versluis als hoofdredacteur en een ijzersterke redactie draait de wereld gewoon door.'
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!