Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Dieuwertje Blok: door de jaren heen

15 okt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
thumb dieuwertje blok
Vanavond is Dieuwertje Blok onze tafeldame. Ze is voornamelijk bekend van Het Sinterklaasjournaal, maar vóór ze daar in 2001 mee begon, presenteerde ze al ruim 20 jaar op de televisie. Wij hebben haar radio- en televisiewerk, waar ze minder bekend van is, op een rij gezet.

1980: Omroepster KRO

Van 1980 tot 1983 was Blok omroepster en presentatrice bij de KRO, ze presenteerde hier onder andere de programma's  Sport op Maandag  en  KRO's Middageditie.
Toen ze in een openhartig interview voor Vrij Nederland liet weten atheïst te zijn, stapte ze over naar de VARA.

1984: Afscheidsinterview Doe Maar

Een zwarte dag in de geschiedenis voor Doe Maar-fans; de band besluit een punt te zetten achter hun muziekcarrièrre. Blok interviewt de mannen. 

1989: SchoolTV Weekjournaal

Al in '89 richt Blok zich op kinderen. Ze presenteert een nieuwsprogramma speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. 

1990: Talkshow RTL4

In 1989 stapte Blok over naar de commerciële omroep RTL Veronique (nu RTL4) waar ze haar eigen talkshow presenteerde. (kijk vanaf 0.35)
Na verloop van tijd werd haar talkshow abrupt van de buis gehaald. Ze spande hierom een rechtszaak aan tegen de commerciële omroep. Deze won ze. Hierna gaat ze voor korte tijd aan de slag bij lokale omroep AT5.

1994: OntbijtTV

Halverwege jaren 90 keert ze terug bij de KRO. Ze presenteert hier OntbijtTV.
Na zeven jaar vroeg opstaan was het tijd voor iets anders.

2003: Baantjer

Dieuwertje speelde af en toe ook een gastrolletje in series en films. Zo was ze ooit 'lijk' in de bekende Nederlandse serie Baantjer .
Dieuwertje

2008: Radio Omroep West

Blok deed ook veel radiowerk. Zo presenteerde ze vanaf 2008 de Ochtendshow van Omroep West. Dit deed ze tot 2011.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!