Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Deze zes artiesten traden in de voetsporen van hun vader!

10 jan 2019
  •  
leestijd 2 minuten
thumb-artiesten
Vanavond zit Henny Vrienten aan tafel met zijn zoon Xander, die ook muzikant is; hij speelt bas in de band van Jett Rebel. Menig kind van een beroemd muzikant hoopt ook als artiest door te breken. Het lijkt in veel gevallen een kansloze missie, maar deze zes artiesten treden met succes in de voetsporen van hun vader.
Billy Ray Cyrus  is misschien wel de bekendste Amerikaanse countryzanger, maar zijn dochter is nog eens veeeeel beroemder:  Miley Cyrus , in 2006 doorgebroken als Hannah Montana om daarna internationale faam te verwerven op haar sloopkogel.
De sitarvirtuoos Ravi Shankar , bewonderd door The Beatles en The Stones, heeft zijn muzikale genen doorgegeven aan zijn twee dochters: zowel de jazz-zangeres Norah Jones als de muzikant Anoushka Shankar hebben hun sporen in de muziekwereld inmiddels verdiend.
norah
Ook in ons eigen land hebben we vaders en dochters die allebei in de Top 40 hebben gestaan. Neem bijvoorbeeld  Willy  en zijn dochter  Willeke Alberti ! Ze stonden regelmatig met elkaar op het podium én hebben zelfs tot drie keer toe samen in de hitlijsten gestaan. 
Julio Iglesias is een alleskunner. Na een korte carrière als keeper bij Real Madrid en een succesvolle studie rechten begon hij met het schrijven van liedjes. Hij werd de bestverkopende Spaanse artiest ooit. Zijn muzikaliteit gaf hij 'gelukkig' mee aan zijn zoon Enrique die sinds 1997 elke zomer weer de Spaanse hitlijsten verovert.
iglesias2
Dankzij de indrukwekkende stem van Nancy Sinatra wist ze zich met de hit ‘These Boots Are Made for Walking’ los te maken van haar vader Frank Sinatra , waardoor we haar niet meer alleen zien als de dochter van mister ‘Fly me to the Moon’. Vader en dochter hadden in 1967 samen een hit: ‘Somethin’ stupid’.
Ten slotte nog een muzikale Nederlandse familie: vooral succesvol op de saxofoon, maar ze zijn ook niet vies van een potje zingen. We hebben het over Hans en Candy Dulfer . Candy scoorde in 1989 een grote internationale hit met ‘Lilly was here’. Vader en dochter deelden vaak het podium, zoals bij onderstaand concert.
Ken jij nog meer muzikale families? Laat het ons weten in de comments op Facebook!

Meer over:

,