Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Deze sterren braken door met hulp van Henny Huisman

13-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1800 keer bekeken
  •  
borsato
De moeder aller talentenshows op de Nederlandse televisie is zonder twijfel de Soundmixshow. De show van Henny Huisman bood tussen 1985 en 2002 een podium aan artiesten om zich voor te stellen aan het Nederlandse publiek. Voor een aantal van de zangers bleek de show het startschot van een succesvolle carrière. Weet jij nog welke artiesten er met (een beetje) hulp van Henny Huisman zijn doorgebroken?
1985 – Gerard Joling
Joling deed eerder al mee aan de Playbackshow van Henny Huisman. Een paar jaar later deed hij ook mee aan de Soundmixshow. Joling werd derde met zijn uitvoering van Crying: een opstapje naar zijn successen zoals Ticket to the Tropics.
joling
1989 – Helmut Lotti
Ken jij de hits van Helmut Lotti nog? Lotti werd derde met zijn vertolking van hits van Elvis Presley.
lotti
1994 – Glennis Grace
Onlangs zong Glennis de sterren van de hemel in de Amerikaanse talentenshow ‘America’s got Talent’, maar jaren daarvoor wond ze het Nederlandse publiek al om haar vinger bij Henny’s Soundmixshow. In 1994 won ze de finale met haar vertolking van I Will Always Love You.
glennis
1995 – Tooske Ragas
Ook zangeres en televisiepresentatrice Tooske Ragas heeft meegedaan aan de Soundmixshow. Later brak ze pas door als televisiepresentatice en VJ bij TMF.
ragas
1996 – Edsilia Rombley
In 1996 won Rombley de finale van de Soundmixshow met een imitatie van Oleta Adams: I Just Had to Hear Your Voice. Later vertegenwoordigde Edsilia ons land bij het Eurovisie Songfestival, waar ze een knappe vierde plaats haalde.
rombley
2002 – Tino Martin
Tino Martin staat al sinds zijn veertiende op de planken. In 2002, tijdens de laatste editie van de Soundmixshow, werd Tino bekend bij het grote publiek met zijn uitvoering van This is the Moment: hij werd tweede.
martin
Last but not least: Marco Borsato
In 1990 won Marco Borsato de finale van de Soundmixshow. Borsato bracht een emotionele versie van het nummer At This Moment van Billy Vera ten gehore. Na de Soundmixshow bracht Borsato een aantal albums in het Italiaans uit, maar hij brak pas echt door met zijn Nederlandstalige nummers. Borsato scoorde maar liefst vijftien nummer-1 hits en kondigde vandaag aan dat hij - na vijftien jaar - weer gaat optreden in De Kuip. Vanavond vertelt Borsato er aan tafel meer over. 
borsato