De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Deze mensen vormen lichtpuntjes in tijden van corona

23-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Het zijn gespannen tijden. Veel mensen maken zich zorgen over geliefden met een kwetsbare gezondheid of dierbaren die in de zorg werken en daardoor een verhoogd risico lopen om ziek te worden door het coronavirus. Om de constante stroom aan heftige berichten te doorbreken en een moment van broodnodige ontspanning in te bouwen, hieronder de slimste, mooiste, leukste en grappigste dingen die mensen delen op het internet. Om te beginnen de video van Studio Brussel hierboven, een heerlijke montage van de geluksmomenten van luisteraars.

Veel energie gaat momenteel naar het waarschuwen van burgers en het uitleggen van de nieuwe gedragsregels. Hoewel niet iedereen het erover eens is wat effectieve communicatie nou precies is, kan een beetje humor nooit kwaad. Zo is op de poster van een medische kliniek in Keulen te lezen:

"Was je handen alsof je net chilipepers gesneden hebt en op het punt staat om te gaan masturberen."
effectief
Ook worden er veel behulpzame tips gedeeld. Zo heeft Omroep West een artikel waarin ze beschrijven hoe je lichamelijke klachten door thuiswerken kunt voorkomen, maakte Renate Verloop een overzicht van alle betrouwbare communicatiemiddelen rondom corona, in begrijpelijke taal, voor anderstaligen en voor kinderen, en waarschuwt techjournalist Daniël Verlaan voor de nieuwste corona scams.

Veel mensen zijn echter vooral bezig met zichzelf - en daarmee anderen - te vermaken. Zo speelt pianoleraar Frank Antens verzoekjes voor zijn buren die ze kunnen indien via de buurtapp. Twitteraar Rachael Joakim besloot samen met haar muis een remake te maken van de Disney-klassieker Ratatouille:
Verplicht thuiszitten is lastig voor kinderen, helemaal zonder broertjes of zusjes om mee te spelen. Maar deze kleine keeper verzon zelf een briljante workaround om toch te kunnen blijven trainen:
Cabaretier Oscar Kocken verzon zijn eigen emoji-puzzels en is tevens de drijvende kracht achter de #TwitterTalkShow Quarantaine Met Kocken!
Of wat dacht je van Simone Springer, die een videoclip maakte voor haar bewerking van de nineties hit Glycerine van Bush, Quarantine:
We hebben voor het eerst tijd om die moeilijke dansjes uit videoclips zelf te leren, zo blijkt uit de talloze filmpjes op social media. Maar niet iedereen heeft zo veel talent als het gezin uit het gelikte filmpje hieronder. Respect!
Creatief is ook deze moderne dansinterpretatie van de pandemie door de bewoners van een Amerikaans studentenhuis, die hun verveling verdreven met een opvoering van Corona the Musical:
Dat lijkt misschien intimiderend, maar stiekem hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om iemand anders een glimlach op het gezicht te bezorgen. Zo deelde Ellen ten Damme haar liefde voor haar nieuwe waterkoker met de wereld:
En deelde Rik het moment waarop een hulphond zijn verjaardagskado mocht uitzoeken:
Maar mocht de #StayAtHomeChallenge jou persoonlijk nog niet al te soepel afgaan, geen zorgen. Gedeelde smart kan ook zo maar een bulderlach opleveren:
Delen: