NPO
Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

De vijf bekendste Nederlandse YouTube-personalities

5 nov 2018
  •  
leestijd 3 minuten
Tumb_You-tube
Ben je benieuwd waar jongeren nou eigenlijk naar kijken? YouTubers is het antwoord! Van TV ken je vast Gerard Joling, Linda de Mol en Paul de Leeuw, maar ken je ook Nikkie de Jager van het YouTube kanaal NikkieTutorials?
 YouTube is enorm populair onder jongeren. Kids kijken niet meer naar de TV, maar vrijwel alleen nog naar YouTubers: contentmakers die bekend zijn met hun eigen kanaal en geld verdienen met het maken van vlogs (video blogs) of andere video’s. Helemaal vrij van inmenging van bijvoorbeeld een Publieke Omroep. Er is voor elke wat wils, hoe niche ook, jongeren worden op hun wenken bediend. De categorieën variëren van Beautyvloggers die make-up tutorials en schoonheidstips geven, tot gamers, Do It Yourself vloggers, Reviewers, entertainers en nog veel meer. Er zijn ook artiesten die doorbreken via YouTube, zoals Famke Louise die als vlogger en model begon en nu top influencer en rapper is, maar later meer over. YouTube heeft dus van alles te bieden, maar wie zijn nou het meest populair onder de Nederlandse jeugd? We hebben hier vijf toppers uit verschillende categorieën op een rijtje gezet.
5.      Dylan Haegens - 1.471.056 abonnees
Dylan Haegens en zijn team sleepte dit jaar een award voor ‘Beste Comedy YouTuber’ in de wacht. Ze maken voornamelijk comedy sketches en op dit moment is de succesvolste serie de 'TOP 10'. In deze serie laat hij op een grappige wijze een top 10 lijstje zien.
Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.36.28
4.      StukTV - 1.950.866 abonnees
De jongens van StukTV (Giel, Thomas en Stefan) maken al jarenlang de meest succesvolle online content. Ze maken verschillende series zoals Jachtseizoen, Roadtrippers, MadTrip en vele andere video’s waarin ze de gekste opdrachten uitvoeren.  De kijkers bepalen via hun website welke onzinnigheden Giel, Thomas en Stefan iedere week moeten uithalen. De opdrachten die de meeste stemmen krijgt moet uitgevoerd worden door de mannen. Al 4 jaar op rij wint StukTV de award voor beste YouTube-kanaal.
Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.35.57
3.      Enzo Knol - 2.059.251 abonnees
EnzoKnol is de grootste Nederlandse vlogger en post elke dag een nieuwe video waarin de kijkers zijn leven kunnen volgen. Hij heeft vloggen in Nederland populair heeft gemaakt en wordt door veel collega YouTubers de Nederlandse vlogkoning genoemd.
Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.35.17
2.      Kwebbelkop - 9.209.128 abonnees
Gamer Kwebbelkop spant de kroon in de Nederlandse YouTuber game scene. Deze Engels-sprekende-Nederlander heeft de hele game wereld aan zijn voeten. Hij maakt iedere dag video’s waarin hij verschillende games speelt.
Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.34.47
1.      Nikkie Tutorials – 11.179.791 abonnees
Nikkie Tutorials is beauty vlogger en verrast elke keer weer met haar prachtige make-up looks. Ze weet met haar magische handen en een flinke dosis make-up van iedereen een model te maken. Ook heeft ze maar liefst 11,2 miljoen volgers en maakt ze make-up video’s met grootste sterren, waaronder Kim Kardashian West.
Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.33.55
(abonneecijfers van 5-11-2018)
Vanavond zit Famke Louise in de uitzending. Famke is het voorbeeld van een artiest die door is gebroken via YouTube. Ze begon als vlogger en model en scoort nu hits als rapper. Toch is er ook een down-side aan alle roem. Vanavond schuift ze aan om hier met ons over te praten.

Meer over:

, , , , , ,