Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Sportweekend-moment: Memphis Depay en de nieuwe lente

14-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleine memphis depay ANP-63291136
Sportredacteur Tom Zwanenburg (Twitter: @tomzw) kiest na elk weekend een sportfoto en licht zijn keuze toe:
Nieuwe lente
Een nieuwe lente, daar waren we volgens NOS-commentator Frank Snoeks afgelopen zaterdag getuige van. Op de dag dat in Italië het wielerseizoen werd afgesloten met de Ronde van de Vallende Bladeren, nam ook het Nederlands Elftal afscheid van het laatste vallende blad. Maar nog voor de afscheidnemende Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt het veld hadden verlaten, lieten de eerste nieuwe knopjes zich alweer zien aan een kolkende Johan Cruijff Arena. Nog nooit won Oranje met drie doelpunten verschil van Duitsland en dat met twee debutanten in de basis. Een derde zou later invallen.
Ook voor Memphis lijkt een nieuwe lente aangebroken. Deze maand hoorden we hoe de aanvaller zijn kenmerkende manier van juichen (twee vingers in de oren) een nieuwe betekenis had gegeven: Niet langer sluit hij het gehoor voor kritiek, hij vraagt om aandacht voor dove kinderen in Ghana, het geboorteland van zijn vader. Aan tafel bij Matthijs (kijk het gesprek hieronder) maakte de vaak getergde voetballer plaats voor een zichtbaar geëmotioneerde wereldverbeteraar. Op het veld zagen we zaterdag in plaats van een egocentrische solist een hardwerkende en scorende teamplayer. Laten we hopen dat zijn vingers de komende jaren nog vaak in zijn oren mogen.
kleine memphis depay ANP-63291136
Foto:  Emmanuel Dunand/ AFP