De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Matthijs van Nieuwkerk onthult de Mies Bouwman Totempaal

03-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
164 keer bekeken
  •  
totempaal onthuld
Vandaag presenteerde Matthijs van Nieuwkerk in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum de Mies Bouwman Totempaal. In het bijzijn van kinderen en kleinkinderen van Mies, werd het bijna zes meter hoge eerbetoon aan de presentatrice onthuld.
totempaal onthuld
Kijk hier het hele gesprek:
Na het overlijden van Mies in februari vroegen wij aan Ans Markus, Robin de Puy, Maarten Baas, Bas Kosters, Siegfried Woldhek, Gerti Bierenbroodspot en Marte Röling om een portret van Mies te maken met als basis een kubus van 80x80x80 cm. Samen vormen die kunstwerken de Totempaal die vanaf vandaag te zien is in Beeld en Geluid. Alle kunstenaars zijn vanavond te gast bij ons in de uitzending. 
totempaal onthuld 2
De Mies Bouwman Totempaal is geïnspireerd op de rubriek ‘De Totempaal’ in Mies haar eigen programma ‘Mies en Scène’. In de jaren zestig vroeg Mies hierin aan zeven toen nog jonge en onbekende kunstenaars: maak van een kubus van 80 x 80 x 80 cm een kunstwerk. Kunstenaars als Jan Wolkers, André Volten en Wim T. Schippers deden mee. Zeven van die kunstkubussen vormden op elkaar gestapeld een totempaal. Kijk hieronder voor een klein impressie. 
totempaal onthuld 3
Totempaal 4
Totempaal 6
Totempaal 7
Totempaal 8
Totempaal 9
Delen: