De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Leukste Typetjes van Jochem Myjer

03-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1447 keer bekeken
  •  
De Leukste Typetjes van Jochem Myjer
De Amerikaanse antropoloog Mark Neupert maakte een  ode aan de stad Leiden met de documentaire: ‘Cobblestone Stories, A Year of Modern Living in Leiden’. Nadat Neupert zich eerst verdiepte in de eeuwenoude tradities van Filipijnse pottenbakkers, verwondert hij zich nu over het historische stratenplan en het leven in een stad als Leiden. De Leidse cabaretier Jochem Myjer vertelt vanavond over zijn stad. 
Momenteel speelt Jochem zijn voorstelling 'Adem in, Adem uit' in het theater. Maar waar Jochem zijn landelijke bekendheid aan de danken heeft zijn toch zijn typetjes! Hieronder een verzameling van de beste! 
Toen Jochem in 2015 bij 3FM-dj Giel Beelen aanschoof om zijn nieuwe kinderboek ‘De Gorgels’ te promoten, werd hem gevraagd met een aantal van zijn vele typetjes een stuk uit het boek voor te dragen. 
Maar Jochems talent beperkt zich niet tot praten, hij kan ook onwijs goed zingen! Kijk hier hoe hij o.a. Stef Bos, Henk Westbroek en Abel persifleert.
En ook de vele dialecten die Nederland rijk is behoren tot zijn oeuvre!
Hier gebruikt Jochem de zeven dwergen in zijn show De Rust Zelve, om een aantal oude bekenden aan te halen. 
Delen: