De Wereld Draait Door

De bijzondere band tussen Chef’Special en DWDD

  •  
16-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
283 keer bekeken
  •  
chefspecial
De Haarlemse band Chef’Special is vanavond bij ons in de uitzending. DWDD heeft een speciale relatie met deze band. We belichten de bijzondere historie tussen ons en Chef’Special.
In 2010 maakten ze naam door hun videoclip deels op te nemen aan tafel bij Matthijs. Het liedje was getiteld ‘Too Far Gone’. Later in een interview  met FaceCulture zei zanger/rapper Joshua Nolet hierover: “Als beginnend bandje moet je gewoon iets doen. Wij wilden iets met actualiteit doen en op het moment dat het kabinet (Balkenende IV, red.) ging vallen hadden wij zoiets van: daar gaan wij iets mee doen. Zo hebben wij ons bij DWDD naar binnen geluld met een camera. Maar ja, dat is een eerste stap, je moet het nog wel waarmaken.”
Chef'Special nam vlucht
Deze videoclip heeft ze zeker een duw in de goede richting gegeven. Het leverde de band de vakjury- en publieksprijs op bij het Nederlands Online Filmfestival; de eerste prijs in hun prijzenkast. Niet lang daarna werden ze voor het seizoen 2011/2012 gevraagd als huisband van DWDD. Hun naam en faam nam daarna een vlucht. Ze speelden op vele grote podia in binnen- en buitenland en ze gingen in de VS op tournee met Twenty One Pilots. Ze wonnen vervolgens nog enkele prijzen waarvan de Edison Pop Prijs 2018 de meest recente is. 
Bekijk de mooiste momenten van Chef'Special in DWDD:
Tijdens één van de vele bezoekjes brachten ze ook een ode aan enkele fans in de studio. 
Eerder al kregen zij van de band een serenade op Parkpop om ze te bedanken dat ze er altijd bij zijn.  Check dat hier!
Meer muziek? Ga naar de rubriekspagina.