Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

De 7 Beste Kostuumdrama’s uit 2017

4 dec 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
Tumb kostuumdrama
In dit lijstje kijken we naar de beste kostuumdrama’s uit 2017. Onze definitie van kostuumdrama: een film of serie die zich in een andere tijdsperiode dan de huidige afspeelt. En daarbij natuurlijk: mooie lange jurken, knappe prinsen en heel veel dra-ma. Ook geven we elke film en serie een publieksscore van de website Rotten Tomatoes. Zo weet jij dat ze écht goed zijn.

1. Serie: The Crown, seizoen 2 (score: 9.3)

Het was in 2016 de duurste serie ooit gemaakt: The Crown. De met drie Emmy’s en drie Golden Globes onderscheiden Netflix-serie waarin het leven van de Britse Queen Elizabeth wordt geportretteerd. En vanaf vrijdag 8 december is het vervolg te zien! 
Herman Pleij mocht het tweede seizoen al bekijken en is onder de indruk.

2. Serie: The Handmaid’s Tale, seizoen 1 (score: 9.2)

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waarin Amerika een religieuze dictatuur is geworden. De weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden gebruikt als 'Handmaids'; broedmachines van de machthebbers. Paulien Cornelisse is groot fan van de serie 'The Handmaids Tale', die zeer goed werd ontvangen door de internationale pers.

3. Film: Darkest Hour (score: 7.9)

Een film die nog niet uit is, maar omdat ‘ie in Amerika eind december te zien is, toch in deze lijst. De film gaat over de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Het lot van West-Europa ligt in de handen van de nieuw benoemde Britse premier Winston Churchill, die moet beslissen of hij moet onderhandelen met Hitler, of moet vechten tegen ongelooflijke verwachtingen. In Nederland is de film vanaf 18 januari 2018 te zien. 

4. Serie: Taboo, seizoen 1 (score: 9.2)

De miniserie is bedacht door Tom Hardy (tevens de hoofdrolspeler) en is geproduceerd door Ridley Scott. En gezien de namen belooft de serie veel goeds. Het verhaal speelt zich af in 1814 en volgt het leven van James Keziah Delaney (gespeeld door Tom Hardy). Hij heeft 10 jaar in Afrika geleefd en keert terug naar Londen om de dood van zijn vader te onderzoeken. Dit blijkt echter een nogal een zware klus te zijn wegens een duistere samenzwering.

5. Film: Victoria & Abdul (score 7.1)

De jonge Indiase klerk Abdul Karim reist naar Engeland om mee te werken aan de viering van het jubileum van koningin Victoria. Er is een klik tussen de koningin en de klerk en er ontstaat een intense vriendschap. De bedienden van de koningin doen er alles aan om hun band te verbreken, maar dit maakt de band tussen de twee juist alleen maar hechter.

6. Serie: Alias Grace, seizoen 1 (score: 9.1)

Alias Grace is gebaseerd op de bekroonde roman van Margaret Atwood, tevens auteur van 'The Handmaid's Tale'. De zes uur durende miniserie volgt Grace Marks, een arme, jonge Ierse immigrant en huisbediende in Upper Canada. Hij werd met anderen veroordeeld voor de brutale moorden op hun werkgever, Thomas Kinnear, en zijn huishoudster, Nancy Montgomery, in 1843. 

7. Serie: The White Princess, seizoen 1 (score: 8.2)

Deze serie is gebaseerd op het Philippa Gregory-boek met dezelfde naam. In een reeks van acht afleveringen vertelt dit populaire kostuumdrama het verhaal van de meest fascinerende periodes uit de Britse geschiedenis. De meedogenloze karakters stoppen voor niks, om hun eigenbelang te dienen…

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA