De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De 7 beste films over muzieklegendes

15-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3417 keer bekeken
  •  
tumb De 7 beste films over muzieklegendes
In dit lijstje kijken we naar de beste films over muzieklegendes. Van Johnny Cash tot Notorious B.I.G. Ook geven we bij elke film de publieksscore van de website Rotten Tomatoes. Zo weet jij dat ze écht goed zijn.

7. Notorious (2009) - 6.0

Het verhaal over het leven en de dood van Notorious B.I.G. (a.k.a. Christopher Wallace), die uit Brooklyn kwam en de wereld van rapmuziek wist te veroveren.
7. Notorious (2009) - 6.0

6. The Doors (1991) - 6.2

Het verhaal van de beroemde en invloedrijke rockgroep The Doors uit de jaren 60 en haar zanger en componist, Jim Morrison. Van zijn dagen als student in Los Angeles, tot zijn vroegtijdige dood in Parijs, Frankrijk op 27-jarige leeftijd in 1971. Acteur Val Kilmer (foto) speelt de rol van Morrison.
6. The Doors (1991) - 6.2

5. La Vie en Rose / La Môme (2007) - 7.4

De film over het leven van de befaamde Franse chansonnière Edith Piaf. Ze werd opgevoed door haar grootmoeder in een bordeel, waarna ze op 19-jarige leeftijd werd ontdekt terwijl ze op een straathoek zong. Ondanks haar succes was het leven van Piaf vervuld van tragedie.

4. I’m Not There (2007) - 7.7

Overpeinzingen over het leven van Bob Dylan, waarbij zes personages een ander aspect van het leven en werk van de muzikant belichamen. Cast: Cate Blanchett, Ben Whishaw, Christian Bale, Richard Gere, Marcus Carl Franklin en Heath Ledger. Op de foto Cate Blanchett als Bob Dylan én Bob Dylan.  

3. Ray (2004) - 8.0

Het verhaal van het leven en de carrière van de legendarische ritmische en bluesmuzikant Ray Charles, vanaf zijn bescheiden begin in het zuiden, waar hij op zevenjarige leeftijd blind werd, tot zijn snelle opgang naar het sterrendom in de jaren vijftig en zestig. Ray wordt gespeeld door acteur Jamie Foxx (foto).  

2. Walk the Line (2005) - 8.3

Een kroniek van het leven van countrylegende Johnny Cash. Van zijn vroege dagen op een katoenboerderij in Arkansas tot zijn opmars naar Sun Records in Memphis, waar hij samen met Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins opnames maakten. Op de foto Reese Witherspoon als June Carter en Joaquin Phoenix als Johnny Cash.
2. Walk the Line (2005) - 8.3

1. Amadeus (1984) - 9.4

Het leven, het succes en de problemen van Wolfgang Amadeus Mozart, verteld door Antonio Salieri, de componist die waanzinnig jaloers was op het talent van Mozart en beweerde hem te hebben vermoord.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.