Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.
De Wereld Draait Door

De 5 vreemdste musea van Nederland

14 jan 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Vrolik2
Je hebt het Rijksmuseum al drie keer bezocht en je bent toe aan iets geks? Neem een kijkje in de vreemdste musea die Nederland rijk is. Van hoofden op sterk water, tot een museum die geheel gewijd aan katten!

5. Vrolik (Amsterdam)

Vrolik1
Museum Vrolik is een anatomisch museum gevestigd in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. De geschiedenis van het museum begint rond 1900 toen Gerardus Vrolik en zijn zoon Willem begonnen een verzameling anatomische en medische preparaten bijeen te brengen. Deze collectie vormde de basis voor het museum.Je ziet de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam. 
Sommige beelden hieronder kun je als schokkend ervaren.

Vrolik2
Vrolik3
Vrolik4

4. Valse kunst (Vledder)

Valse kunst1
Een bezoek aan Museum Vledder gaat gepaard met verhalen over de achtergrond van meestervervalsers als Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Rondleiders geven in ons Museum voor Valse Kunst uitleg over gebruikte technieken. Goede vervalsers weten precies hoe ze oude verfpigmenten kunnen nabootsen en ook worden de werken 'zorgvuldig' verouderd. Het verschil tussen kopie en vervalsing en het hele grijze gebied daartussen.
Valse kunst3
Valse kunst2

3. KattenKabinet (Amsterdam)

Kattenkabinet1
Gek op katten? Het kunstmuseum in Amsterdam geheel gewijd aan de beestjes. De collectie omvat schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken van katten, waaronder werk van Picasso, Rembrandt, Toulouse-Lautrec, Corneille, Sal Meijer, Théophile Steinlen en Jože Ciuha. 
KattenKabinet2
KattenKabinet3

2. Theepotten (Swartbroek)

Theepotten1
Het theepottenmuseum in Swartbroek toont meer dan 2100 gekke theepotten. Een gewone theepot is er niet te vinden. 
Theepotten2
Door de ANWB in 2013 uitgeroepen tot leukste uitje van Limburg.
Theepotten3

1. Tot Zover (Amsterdam)

Tot Zover1
Hoe gaan we om met de dood? Die vraag staat centraal bij Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Over het verleden, heden en toekomst van onze omgang met de dood.
Tot Zover2
Het idee voor een museum over uitvaartrituelen leefde al in de jaren zestig van de vorige eeuw. Het museum organiseert exposities op het gebied van kunst, fotografie en geschiedenis. Aan de hand van vier thema's wordt de bezoeker door het museum geleid: Rituelen, Het lichaam, Rouw en herinnering, en Memento mori (kunst die mensen aan hun sterfelijkheid herinnerd).
Tot Zover3
Dichter, schrijver, acteur en regisseur Ramsey Nasr zijn droom: wonen in z’n eigen museum. De collectie was al te zien op Instagram, maar is nu zo omvangrijk dat er een heuse expositie in Museum Gouda georganiseerd wordt!

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!