Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Clipprimeur: Winne & Memphis - Akwaaba

3 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Clipprimeur: Winne & Memphis - Akwaaba
Met de single ‘Akwaaba’ (wat in het Ghanees welkom betekent) eert Memphis zijn Ghanese roots. De behoefte om iets terug te doen voor het land waar zijn vader vandaan komt was groot. Ook zat Memphis bij ons aan tafel.
Dat hij daarvoor graag een nummer wilde rappen kwam niet totaal onverwachts, de voetballer heeft al eens eerder de microfoon gegrepen. Memphis vroeg daarom bevriende raplegende Winne en producer Rass King om hem hierin bij te staan. Voor de clip zijn de mannen samen met videomakers ‘Since 88’ afgereisd naar het Afrikaanse land. Daar bezochten ze projecten voor blinde en dove kinderen en investeerden in sport en educatie van deze kinderen door donaties en opleidingen. 
In de clip van ‘Akwaaba’ is onder meer een Ghanees blind kinderkoor te zien. Een Nederlands kinderkoor leverde ook een bijdrage aan het initiatief van Memphis. De volledige opbrengst van de single gaat naar projecten voor een betere toekomst voor blinde en dove kinderen in Ghana.
Kijk hier het gesprek met de mannen terug:

Meer over:

, , ,