Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Clipblog extra: achterstevoren

5 mei 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
Eerder deze week verscheen op internet deze video van Rob Scallon die het hele nummer ‘Enter Sandman’ van Metallica achterstevoren heeft opgenomen. Waarom ook niet?! Als je het vervolgens weer achterstevoren afspeelt, is het weer herkenbaar!  Kijk de video onderaan de pagina. 
Voor de duidelijkheid, dit is echt wat anders dan 'backmasking': gewone nummers die achterstevoren gedraaid geheime boodschappen lijken te bevatten. In 'The Beatles backmasking-collection' stellen mensen de zin ‘Paul is dead’ en vele andere aanwijzingen voor de dood van Paul McCartney te herkennen! Kijk de backmasking collectie hier .
Rob heeft dus het nummer achterstevoren ingespeeld. Maar achterstevoren is ook een veelgebruikt truukje in beeld , bijvoorbeeld in videoclips. The Pharcyde deed dit bijvoorbeeld al jaren geleden in de clip van ‘Drop’, geregisseerd door Spike Jonze, bekend van de speelfilm ‘Her’.
Ook Coldplay kwam met een soortgelijke video voor ‘The Scientist’. Met onder andere een wonderbaarlijk auto-ongeluk. Chris Martin heeft hier voor de shoot het nummer achterstevoren in moeten zingen, zodat in de achteruit gespoelde versie van de clip de tekst goed wordt uitgesproken: 
Verder mogen in deze enorme collectie 'achterstevoren-videoclips', de volgende clips niet ontbreken:

Populair bij BNNVARA