De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Boek van de Maand november (prijsvraag gesloten)

  •  
29-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Boek van de Maand november Kerstdagen – Jeanette Winterson
Het Boek van de Maand november 2016 is 'Kerstdagen' van Jeanette Winterson. Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf (plus één) betoverende (kerst)verhalen voor de donkere, koude avonden. In een afgelegenvictoriaans huis aan zee, tijdens de langste nacht van het jaar, hoort de eenzame logé mysterieuze geluiden op zolder. Een vrouw met een gebroken hart wordt getroost door een filosofische fee met een kerstboom op haar hoofd. Een ezel geeft zijn bijzondere visie op het verhaal van de geboorte van Jezus. En in het laatste verhaal vertelt Winterson over haar eigen bijzondere kerstherinneringen. Of ze nou heidens of Bijbels of gothic of autobiografisch zijn, de verhalen in Kerstdagen zullen onze kinderlijke verbazing over en geloof in de kerst opnieuwaanwakkeren. 
De overige besproken boeken zijn: 'Alleen op de Wereld' – Hector Malot (Arno), 'Lenteloos voorjaar, het oorlogsdagboek 1940-1942' – Hanny Michaelis (Brecht) en 'Gustav & Anton' – Rose Tremain (Manda).

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.