Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Boek: Mijn vaders hand

06-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Bart Chabot schreef een nieuw boek, getiteld ‘Mijn vaders hand.’ De roman is een aangrijpend verslag van zijn jeugdjaren in Den Haag, die geregeerd werden door de meedogenloze tucht van zijn vader. Bart Chabot schrijft over zijn liefdeloze jeugd, waarover hij voorheen vaak zweeg. Totdat zijn vrouw na 35 jaar huwelijk vroeg: “Je vertelt over alles, maar over jezelf hoor ik je nooit. Wie ben je nou eigenlijk?”

Korte samenvatting:
Velen kennen Bart Chabot. Als schrijver, als biograaf van Herman Brood of van tv. Maar wie kent Bart Chabot echt? Wie gaat er achter hem schuil? Pas wanneer hij in 2018 voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belandt en de dood in de ogen kijkt, stelt hij zichzelf, na lang uitstel, deze vraag. Hij graaft naar zijn Haagse wortels en doorwroet zijn jeugd. Op nietsontziende en aangrijpende wijze doet hij vanuit zijn ziekenhuisbed verslag van een rijk doch getroebleerd leven. Mijn vaders hand is een indringende en zeer persoonlijke roman, nuchter en met humor geschreven.