Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

6x Films Om In De Kerstvakantie Te Kijken

15 dec 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
adasdsadsa
De kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent tijd voor luie zondagen, films kijken en warme chocolademelk. Nu kan je natuurlijk voor de veertiende keer Home Alone of Love Actually gaan kijken, maar er is zoveel meer moois om te zien in december. Daarom heeft onze filmredacteur Armando een paar steengoede films die nu draaien voor je op een rijtje gezet! Klik op de titels voor de trailers!
Armando : “Dit is wat mij betreft een van de mooiste films van het jaar. De film is mooi, ontzettend lief en ook nog eens prachtig gefilmd. Het gaat over een man die na zijn dood als spookachtige gedaante op aarde is achtergebleven en rondzweeft in zijn oude huis. Daar is hij getuige van zijn rouwende geliefde en ziet hij machteloos toe, hoe zijn bestaan gedurende de tijd langzaam aan het vervagen is."
Armando : “Deze film is perfect als je even geen zin hebt in al die suikerzoete decemberfilms die normaal nu in de bioscopen draaien. Dit is namelijk het exacte tegenovergestelde ervan. Een ontzettende spannende, bij vlagen enge, film over ontluikende liefde, gruwelijkheden en telepathie.” 
Armando: “Dit is de film waar nu al ontzettend veel Oscar Buzz over is. Sommige mensen noemen het de Moonlight van dit jaar, maar daar doe je deze prachtige film die gaat over je allereerste liefde, mee tekort. Leuk extraatje: de soundtrack van de film is waanzinnig, met onder andere Sufjan Stevens.”
Armando: “Even iets anders dan liefde. Deze film moet je eigenlijk pas kijken nadat je Room (2003) hebt gezien. Die film wordt gezien als dé slechtste film ooit gemaakt. Sterker nog; er zijn in o.a. Canada hele drankspellen gemaakt rondom Room, waarbij bij elke slechte oneliner gedronken moet worden. The Disaster Artist is een soort making-of van die film, met James Franco.” 
Hieronder een iconische scene uit Room, om je een voorproefje te geven hoe slecht die film is.
Armando: “Toch één echte kerstfilm in dit rijtje. En voor deze film hoef je niet eens je huis uit, want deze staat gewoon op Netflix. A Christmas Prince is zo ongeveer de meest cheesy en cliché kerstfilm die je je kunt bedenken. Zo over-the-top en slecht, dat mensen oprecht verbaasd waren dat Netflix (die de film heeft geproduceerd) in staat was zoiets verschrikkelijks te maken. Maar dat was precies het punt van A Christmas Prince. Het is zo fout en zoet, dat het weer lekker wordt naar om te kijken, omdat je er ook hartelijk om kunt lachen. Een echte aanrader deze kerstvakantie dus.”
Armando: “Deze film is geestig en vaak ontzettend ongemakkelijk. Het gaat over een kunstenaar die zijn tentoonstelling onder de aandacht wil brengen en daar een meedogenloos PR-bureau voor inschakelt. Het PR-bureau gaat veel te ver in de publiciteitscampagne waardoor er publieke opschudding ontstaat en alles uit de hand loopt. Onder andere Elisabeth Moss, van The Handmaids Tale, speelt in deze mooie gefilmde art-house film.”  

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA