Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

5 x Films Die Je Moet Zien Op Het I.F.F.R!

27 jan 2017
  •  
leestijd 2 minuten
armandie
Op onze redactie lopen flink wat specialisten rond, van politiek-redacteuren tot sportliefhebbers en van techies tot onze filmredacteur Armando! Hij is bij ons verantwoordelijk voor alle film-gerelateerde onderwerpen die je voorbij ziet komen op tv, zoals  deze en  deze . Aan deze filmkenner pur sang vroegen we wat de must-see's zijn op het International Film Festival in Rotterdam, dat afgelopen week van start is gegaan. Hieronder zie je zijn tips! 
1. MOONLIGHT | 111 MIN | REG: BARRY JENKINS
Armando: "Tenzij je onder een steen hebt gelegen, weet je al dat dit dé film van het jaar is die je moet hebben gezien. Het onderwerp, dat deels autobiografisch is, is heel belangrijk en de film zelf is gewoon steengoed. Het gaat over  verkenning van identiteit, seksualiteit en verbondenheid en wordt als baanbrekend in zijn tedere verbeelding van zwarte mannelijkheid  gezien. Bijzonder aan deze film is ook dat de drie acteurs die het hoofdpersonage spelen, niet per definitie getrainde acteurs zijn. Jenkins heeft ze gecast puur op hun overeenkomstige oogopslag."
2. HET DOET ZO ZEER | 86 MIN | REG: HELEEN VAN ROYEN
Armando:  " Er zijn veel vooroordelen over Heleen van Royen. Dat krijg je ook als je Heleen van Royen bent. Het verwijt  dat ze haar moeder commercieel zou uitbuiten voor het maken van een film is onzin. Deze documentaire is met hart en ziel gemaakt en zelf gefilmd door Heleen. Dit geeft een mooi, ruw en indringend beeld van dementie."
3. RAW | 98 MIN | REG: JULIA DUCOURNAU
Armando: "Deze Franse film gaat over een jonge studente, die na een gruwelijke ontgroening waarbij ze een rauw konijnenniertje moet eten, een beestachtige behoefte aan rauw vlees krijgt. Het is een soort gruwelijke, arty, sexy horrorfilm. Er kwamen berichten dat mensen uit de zaal zijn gelopen omdat ze té misselijk werden van de film, dus als je hierheen gaat; vooraf even goed eten."
4. MANIFESTO | 94 MIN | REG: JULIAN ROSEFELDT 
Armando:  "In dit te gekke eerbetoon aan verschillende kunstmanifesten van de 19e en 20e eeuw, vertolkt Cate Blanchett alle 13 personages. Het is heel arty, een beetje weird, maar het is wel heel mooi. Doen!" 
5. THE HANDMAIDEN | 144 MIN | REG: PARK CHANWOOK
Armando:  "Deze film is een bewerking van de internationale bestseller 'Fingersmith', en is dankzij de regie van Park Chanwook een van de beste erotische thrillers van de afgelopen tijd geworden. Het is prachtig vormgegeven in drie aktes en is een waar visueel feest van list en bedrog. Maar wie bedriegt wie? In deze film zijn de girls letterlijk on top, want de erotiek en seksuele spanning spat van de twee hoofdrolspeelsters af." 
Het IFFR duurt tot 5 februari en vindt plaats in Rotterdam. 

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA