Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

10 'alto'-zangeressen uit de jaren '90

25 feb 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Breeders
Te gast in DWDD: Alanis Morissette. Ze  stond  in een uitverkocht Carré om de 25e verjaardag van haar wereldwijde doorbraakalbum ‘Jagged Little Pill’ te vieren. Met hits als ‘Ironic’ en ‘Oughta Know’ werd dat album wereldwijd 33 miljoen keer verkocht. Bij ons in de uitzending deed ze haar nieuwe single ‘Smiling’. Reden voor ons om 10 zangeressen op een rij te zetten, die in de jaren '90 het stempeltje 'alto' hadden! Was jij fan?
We beginnen toepasselijk met Republica - Ready to Go! 
Even gas terug met Tori Amos - Cornflake Girl.  
En de distortionpedaal weer aan met Skunk Anansie.
The Breeders-frontvrouw Kim Deal kwam natuurlijk van de legendarische Pixies: het aanstekelijke Cannonball.
Die andere Kim: Kim Gordon van Sonic Youth. Hier in 'Kool Thing', met een opmerkelijke cameo van Chuck D van Public Enemy.
De band van 'de vrouw van Kurt': Courtney Love zong in Hole. Zet 'm hard voor Violet: 
Drummer Butch Vig van Garbage was ook de producer van Nevermind van Nirvana en Gish van de The Smashing Pumpkins. Dan heb je wel even een sound neergezet! Zing mee met Only Happy When It Rains :
Een protestlied waarin The Troubles in Noord-Ierland worden aangekaart: Zombie van The Cranberries. Een stuk harder dan wat de band normaal gesproken maakte, maar daardoor zeer krachtig!

Het heerlijke Elastica. Frontvrouw Justine Frischmann leefde muziek: ze was de bedenkster van de naam 'Suede', voor die beroemde Britpop-band, én had een relatie met Blur-zanger Damon Albarn. Luister naar Line up:
Als laatste even stil worden met Heather Nova en haar prachtige Island:
Ok, als toegift nog even Ironic van Alanis:

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA