De Vooravond is gestopt. De talkshow met Fidan Ekiz en Renze Klamer is twee seizoenen op NPO 1 te zien geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Vooravond hele uitzending 14-04-2021

14-04-2021

Woensdag in De Vooravond:

- Jacob en Tina krijgen een verblijfsvergunning! De twee vluchtten in 2015 vanuit Syrië naar Nederland, maar omdat moeder Tina een Armeens paspoort heeft, oordeelde de IND dat ze terug naar Armenië moesten. Nadat een petitie, opgestart door hun omgeving en opgepikt door de media, meer dan 167.000 keer werd ondertekend, hoorden de twee gisteren dat ze toch mogen blijven in Nederland. Maar hoe is het nu precies gegaan met de verblijfsvergunning? En hoe zit het met het soortgelijke uitzettingsgevallen? Aan tafel: Jacob, Tina, documentairemaker Sinan Can, advocaat Wil Eikelboom en ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder

- Vanaf aanstaande zondag presenteren Wilfried de Jong en Ruth Joos wekelijks het programma VPRO Brommer op zee waarin ze schrijvers en dichters interviewen over hun werk. De twee presentatoren schuiven vanavond bij ons aan.

- Deze week is het de Kindermuziekweek. Orkesten, grote zalen, musici en scholen werken in heel Nederland samen met als doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met livemuziek. Samen met harpist Remy van Kesteren, zangeres Izaline Calister en presentator Floris Kortie praten we over het belang van muziekonderwijs. En livemuziek zelf mag natuurlijk niet ontbreken! Een klein clubje van het Leerorkest staan samen met Remy van Kesteren en Izaline Calister op ons podium.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.