De Vooravond

Hele uitzending 07-04-2021

07-04-2021

Woensdag in De Vooravond:

In een zwaarbeveiligde bunker in Amsterdam-Osdorp werd vandaag voor de tweede keer het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi inhoudelijk behandeld. Kroongetuige Nabil B. werd hierbij uitvoerig ondervraagd. Misdaadjournalist van Het Parool, Paul Vugts, was aanwezig en praat ons bij.

Precies 10 jaar geleden werd het mogelijk voor Nederlandse vrouwen om eicellen in te vriezen. Steeds meer vrouwen laten dit doen, om zo de vruchtbare periode tot het vijftigste levensjaar op te rekken. Hoewel de animo voor invriezen groeit, wordt er maar weinig openlijk over gesproken of voorlichting over gegeven. Marieke Schellart was de eerste Nederlandse vrouw die haar eitjes liet invriezen, en maakte daar destijds de documentaire 'Een ei voor later' over. Ze schuift aan met Carolien Borgers, die vier jaar geleden eicellen liet invriezen. Ook aan tafel: Mariëtte Goddijn, hoogleraar gynaecologie en hoofd van het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde aan het Amsterdam UMC.
Je kunt de docu hier bekijken.

Het is feest, want Studio 100 bestaat maar liefst 25 jaar! Maar wat zijn de geheimen achter Mega Mindy, Kabouter Plop en Piet Piraat?

Samen met de oprichter en geestelijk vader van Studio 100, Gert Verhulst, zitten de acteurs aan tafel. Bij een jubileum hoort natuurlijk muziek! En dan kan K3 natuurlijk niet ontbreken. Ze brengen een kleine muzikale ode ten gehore.