De Vooravond is gestopt. De talkshow met Fidan Ekiz en Renze Klamer is twee seizoenen op NPO 1 te zien geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Vooravond hele uitzending: Boekenbal - 05-03-2021

05-03-2021

Op vrijdag 5 maart zetten Fidan Ekiz en Renze Klamer vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam (ITA) het traditionele Boekenbal in de schijnwerpers met een speciale uitzending van De Vooravond bij BNNVARA op NPO 1. Het jaarlijkse prestigieuze gala van de literaire wereld mag dan niet doorgaan dit jaar, op deze manier wordt het boek toch gevierd door de stichting CPNB. Daarmee krijgt het grote publiek een inkijkje in het anders zo mysterieuze en roemruchte bal.

Tijdens de uitzending vindt de aftrap van Het Voorwoord van de Boekenweek plaats, waarin met tal van evenementen het lezen van boeken wordt aangemoedigd. In een leeg ITA ontvangen Fidan Ekiz en Renze Klamer bekende schrijvers om samen het boek te vieren.

•    Babs Gons trapt af met haar Boekenweekgedicht 'Polyglot'.

•    Samen met schrijvers Splinter Chabot, Adriaan van Dis, Sofie Lakmaker, Griet Op de Beeck, Raoul de Jong en Arjen Lubach praten we over de kracht van het boek.

•    We bespreken met Hanna Bervoets het Boekenweekgeschenk dat zij schreef, en met Roxane van Iperen haar Boekenweekessay.

•    Uiteraard is er ook muziek! Spinvis en Leona Philippo treden op.

•    Samen met Bart Chabot en Ellen Deckwitz gidst vaste gast van het Boekenbal Ronit Palache je door de Stadsschouwburg en laat de geheime plekken van het Boekenbal zien.