De Vooravond

Top 5 gesprekken seizoen 2

  •  
31-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
610 keer bekeken
  •  
TOP 5
Ons tweede seizoen is ten einde, dus blikken we terug. We maakten een optelsom van de kijkcijfers op al onze platformen en stelden een Top 5 samen. 

De documentaire-serie 'Kinderen van Ruinerwold' van Jessica Villerius was een enorm kijkcijfersucces. Twee van de oudste kinderen uit de docu schoven bij ons aan. Israel, die in oktober 2019 wegliep, en Edino, die in 2010 het gezin verliet, vertellen wat de docu voor impact op hen heeft gehad. Het gesprek is ons meest teruggekeken item.
De 13-jarige Jacob dreigde met zijn moeder ons land uit te worden gezet, terwijl hij hier volledig is geïntegreerd. Met #jacobblijfthier en een petitie werd veel aandacht gegenereerd. Ze kregen uiteindelijk een verblijsfvergunning. Aan tafel: Jacob, Sinan Can en initiatiefnemer van de petitie, Manon Veldhuis.
In haar autobiografische debuutroman ‘Ik ga leven’ beschrijft Lale Gül haar streng islamitische opvoeding. Twee weken na publicatie heeft ze haar pen voorgoed neergelegd, uit angst om verstoten te worden. Ze neemt plaats aan tafel met haar uitgever Mai Spijkers.
In onze reeks lijsttrekkergesprekken werd in aanloop naar de verkiezingen ook Mark Rutte kritisch aan de tand gevoeld. 
In reactie op de lockdown startte Défano Holwijn op eigen initiatief 'FC Avondklok'. Een liveshow op Instagram, die honderdduizenden, veelal jonge mensen bereikt. Iets wat de overheid maar niet lukt. De rapper uitte zijn zorgen over de mentale gezondheid van de jeugd op onze  zeepkist.

Meer over:

meest bekeken
Delen: