Sfeerfoto van De Vooravond

De Vooravond

Vanaf 31 augustus, elke werkdag om 19:00 opnpo1

De Vooravond is de dagelijkse talkshow van BNNVARA, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Zij ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment en voeren het gesprek van de dag.
De Vooravond

Boek: Bas Steman - Lekker Boekie

8 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Lekker Boekiekopie
In De Vooravond vertelde Bas Steman met zijn zoon hoe zij leesclub Nescio hebben opgericht. Bas maakte zijn zoon en andere pubers enthousiast om te gaan lezen. Zijn bevindingen heeft hij gebundeld in zijn boek: Lekker Boekie.

Samenvatting boek
Leeslijst en leeslust zijn lastige vrienden, maar de jongens van Nescio laten zien dat die twee wonderwel samen kunnen gaan. Mooier nog: literatuur gaf een wending aan hun leven. Adriaan van Dis
Dit is een boek voor pubers die liever geen boeken lezen. Voor scholieren die de leeslijst zien als zinloos oponthoud. Voor alle ouders met schoolgaande kinderen. Voor docenten die tegen dovemansoren over boeken spreken. Dit is het verhaal van Nescio, een club van niet-lezende pubers voor wie de leeslijst een bron werd van inspiratie, kennis en plezier. Hun wereld werd groter, ze lazen veel meer boeken dan door school was opgedragen. Ongemotiveerde scholieren blijken enthousiaste lezers, nemen plaats in de jury voor de literatuurprijs voor jongeren en hun mondeling examen wordt een feestje!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

De Vooravond Nieuwsbrief