Ik heb gisteren een pak Rosbieflapjes à la Minute gekocht bij de Albert Heijn (Greenfields- Puur & eerlijk Scharrel rund, 17,98 per kilo, het bakje bevatte 0,276 kg).
Dat was een enorme teleurstelling, nadat ik het een paar minuten had gebakken merkte ik dat het letterlijk zwom in een plas water. Ik ben dit gaan afgieten en tot mijn verbazing bleef er van de 276 gram vlees dat op de verpakking stond maar 150 gram over! Bijna de helft dus. 17,98 euro per kilo is dan eigenlijk zo'n 35 euro per kilo als je alleen het vlees rekent. Ik weet dat ze er water bij doen voor malshouden van het vlees e.d., maar dit is m.i. pure diefstal (en ja, ik weet het, de consument wil goedkoop vlees, maar 35 euro per kilo is voor een rosbieflapje zelfs dik betaald, dit betaal je bij de slager niet eens).
Is er geen maximum aan water wat zij dat vlees mogen injecteren? of ze zouden er het daadwerkelijke gewicht van het vlees na vochtverdamping/verwijdering moeten vermelden.
met vriendelijke groet,
Arcus.