Een aantal weken geleden heb ik twee verschillende soorten kaas gekocht van het merk Campina. Het betreft Slankie 20+ kaas licht pittig en Slankie 20+ pittig. Tot mijn grote ontsteltenis zag ik dat de mineralen en de vitamine in de twee kazen en de bijbehorende %ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) tegenstrijdig zijn.
Een voorbeeld ter verduidelijking:
Voor vitamine B12 wordt er in de pittige variant aangegeven dat het 2mg bevat per 100g product. De corresponderende ADH is 80%. Voor de licht pittige variant wordt er echter aangegeven dat het 1,8mg bevat per 100g product terwijl de corresponderende ADH 180% is. De licht pittige variant bevat dus 0,2mg vitamine B12 minder terwijl de ADH 100% hoger ligt.
Deze foto's maken het wellicht ook duidelijker:
http://i48.tinypic.com/33f55p0.jpg
http://i49.tinypic.com/2r2lzcp.jpg
Ik heb op 11 maart contact opgenomen met de consumentenservice van Campina. Ik heb een e-mail terug gehad dat mijn vraag in behandeling werd genomen en verder geen antwoord meer gekregen. Op 10 april heb ik vervolgens nog een keer de vraag gestuurd en kreeg ik weer het antwoord terug dat mijn vraag in behandeling wordt genomen. Vandaag de dag nog steeds geen e-mail gehad vandaar dat ik hier een discussie open.
Is er iemand hier die mij uitsluitsel kan geven waarom de %ADH tegenstrijdig zijn?