BNNVARA Logo
NPO
Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Waarom zit er jodium in bijna al ons brood? Ik kan nu bijna geen brood meer nemen, terwijl ik het nodig heb.

Bijdrage door gebruiker
08-06-2017
16 reacties

Jodium is goed voor de schildklier. Dat heb ik geleerd. Een goede schildklier zorgt ook voor een goede stofwisseling.

Ik ben iemand die veel eten nodig heb. Ik ben de hele dag bezig om zoveel mogelijk kcal binnen te krijgen.

Brood is handig. Het is een snelle bron van energie.

Ik hoef daardoor minder te koken.

Opgeven moment at ik zoveel brood en ik bleef honger hebben. Ik kwam maar niet aan.

Van wat ik heb geleerd zou het jodium mineraal van nature te weinig in onze groente en andere eten zitten.

Het wordt daarom toegevoegd in het zout.

Er is in Nederland veel overgewicht. Brood hebben deze mensen niet nodig. Ze krijgen al teveel kcal binnen.

Vaak eten mensen te weinig groente en fruit (waar al van nature jodium in zit?).

Waarom kan men niet geadviseerd worden om genoeg jodium binnen te krijgen via smoothies van kelp poeder etc..?

Of dat mensen de keuze hebben tussen jodium en jodium vrij brood.

Ik heb juist dat brood nodig. Het is een uitvinding om snel aan energie te komen, maar doordat er jodium in wordt gestopt krijg ik een te snelle schildklier.

Zelf brood maken vind ik niet zo lekker en biologisch brood is mij te duur/niet meer zo vers.

Zelfs de broodjes op de markt kan ik niet kopen.

Ik moet nu regelmatig ongezond eten bijv patat om alsnog aan de energie te komen terwijl brood zo makkelijk had kunnen zijn?

Delen:

Deze vraag is gesloten.
Het is niet meer mogelijk te antwoorden of te reageren. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vraag en antwoorden sluiten mogelijk niet langer aan op de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.