Lekker we eten zuurkool met geruld gehakt erdoor. De kinderen zijn er dol op.
Snel bij de Albert Heijn een pond gehakt mee. Is tenslotte maar E 2,29.
Toen ik eenmaal aan het koken was, besefte ik me maar al te goed waarom dit gehakt zo goedkoop is.
Het gehakt lag in de pan gaar te koken in het eigen vocht, in plaats van dat het gebakken werd. Meer dan een kopje vocht (dus 200 ml) heb ik van het gehakt gehaald voor het echt gebakken werd. Zo blijft er dus van dat pond ook niet veel meer over.
Ditzelfde gebeurde bij de kipfilet. Er wordt om het lang houdbaar te krijgen en goedkoop aan te kunnen bieden erg veel vocht in de kipfilet gespoten. Ik walg hiervan en koop mijn vlees voortaan weer bij de slager. Die weet tenminste wat echt lekker vlees is.
Ik ben erg benieuwd wat andere mensen van het kleffe vlees van de supermarkten (want het is niet alleen de Albert Heijn) vinden.
Ook vraag ik me af waarom mensen het nog willen eten.
Misschien een idee voor Kassa om dit eens echt te onderzoeken?!