In de uitzending over kant- en klaarmaaltijden van 6 sept valt op dat de voedingsdeskundige (prof. F. Kok, Wageningen Universiteit) een negatief punt maakt van verzadigd vet. Het is al lang en breed bekend dat tientallen jaren geleden een slecht en vervalst Amerikaans onderzoek verzadigd vet als boosdoener van hart- en vaatziekten en te hoog cholesterol beschuldigde. Juist verzadigd blijkt het gezondste vet te zijn, waarvan je moeilijk te veel kunt eten. Voedingsfabrikanten en farmaceuten vinden dat knap vervelend en houden de fabel over 'eet geen verzadigd vet' in stand. In Wageningen hebben ze nog steeds goede promotors van dit fabeltje. 'Eet vooral meer koolhydraten' is nog zo'n kwalijke propaganda die veel mensen tot overgewicht verleidt.
Terecht is in de uitzending opgemerkt dat te veel zout ongezond is. Veel kant- en kaarmaaltijden bevatten teveel zout. Maar wat erger is en waarover de professor niets zegt, is dat al het industrieel bewerkte (Jozo) keukenzout dat in voeding is verwerkt ongezond is; er is kalium, magnesium en jodium aan toegevoegd en mineralen zijn eruit gehaald. Allerlei ziekten kunnen het gevolg zijn van voedsel met keukenzout (hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, botontkalking). Ongeraffineerd zeezout is veel gezonder, het bevat veel soorten zout, sporenelementen en mineralen. Het is de ‘oersoep’ van het leven. Ook Himalayazout bevat die sporenelementen en mineralen; het is uit het oudste zeewaterzout gevormd.