BNNVARA Logo
NPO
Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eten van rood vlees de kans op kanker en hartproblemen vergroot

Bijdrage door gebruiker
15-03-2012
6 reacties
Hier wordt er over geschreven dat na 28 jaren onderzoek is gebleken dat eten van rood vlees de kans op kanker en hartproblemen vergroot.

Dat doet mij denken aan een onderzoek in deze richting van een jaar of 30 geleden.
Een NL wetenschapper had als resultaat van een meerjarig onderzoek geconcludeerd dat de kans op het krijgen van kanker vele malen groter is door het eten van de combinatie rund- of varkensvlees en groene groenten als spinazie en andijvie dan wanneer deze groenten worden gecombineerd met vis of ei. Het onderzoek had volgens alle wetenschappelijke normen plaats gevonden.
Wat schetst dan je verbazing als je een maand of 3 na de publicatie van de NL resultaten van dit onderzoek een uit de USA afkomstig onderzoeksresultaat ziet, dat ook was gebaseerd op meerjarig onderzoek, dat exact het omgekeerde beweert: vis en ei ontwikkelen in combinatie met spinazie/andijvie veel meer kankerverwekkende stoffen dan gecombineerd met vlees.

Kortom exact het tegengestelde. Hoe zou dat hiermee zijn. Je zou bijna maar gaan verhongeren omdat er altijd wel iemand is die wetenschappelijk verantwoord - volgens de onderzoeker(s) dan - bewijst dat iets slecht is. Was dat voor en paar jaar geleden niet ook zo met eieren? Toen was 1 à 2 per week wel de limiet en nu is dat weer net zo.....
Delen:

Deze vraag is gesloten.
Het is niet meer mogelijk te antwoorden of te reageren. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vraag en antwoorden sluiten mogelijk niet langer aan op de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.