BNNVARA Logo
NPO
Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bewerkt vlees

Bijdrage door gebruiker
29-10-2015
44 reacties
Hallo ,

De laatste tijd in het nieuws dat het eten van bewerkt vlees ( Ham , hamburgers , rookworst , knakworsten enz. ) de kans op kanker verhoogd .

Onbewerkt vlees is volgens mij rauw vlees wat mij dus niet zo gezond lijkt .

Zodra je iets toevoegt b.v. zout , peper en of je kookt , bakt , inmaakt , droogt of op een andere manier langer houdbaar maakt , bewerk je dus het vlees .

Wat wordt er nou bedoelt ?
Is het vlees waar stabilisatoren , conserveringsmiddelen enz. , de E nummers aan toegevoegd zijn ?
Is een rookworst of een hamburger vers van de echte slager waar deze rommel niet in zit dan wel veilig ?

Wat is nou het kankerverwekkende van bewerkt vlees ?

Groet



Delen:

Deze vraag is gesloten.
Het is niet meer mogelijk te antwoorden of te reageren. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vraag en antwoorden sluiten mogelijk niet langer aan op de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.