Ik ben al een tijd op zoek naar een huurhuis, aangezien ik sinds kort pas ingeschreven sta bij verschillende instanties die met wachtlijsten werken,kom ik waarschijnlijk pas over 3 jaar in aanmerking voor een huis.
Ik ben dus naar een alternatief gaan zoeken wat sneller werkt en zo kwam ik bij de "wooncomputer" terecht. Zij sturen je bijna dagelijks een aanbod aan huizen via de email zodat je kunt reageren. Hiervoor moet je uiteraard betalen. Zodra er een woning bij is die je aanspreekt, kun je er op reageren en kom je op een lijst te staan samen met de anderen die reageren. Deze lijst kun je op de site zien. Je kunt dus precies zien op welke positie je staat op de lijst en dus hoeveel kans je maakt om het huis uiteindelijk te krijgen. Om jezelf op te werken naar de 1e positie is het de bedoeling dat je zogehete 'urgentiepunten' aanschaft, en dan begint eigelijk het bieden op het huis met de punten.
De datum dat de lijst sluit staat erbij vermeldt zodat je dus precies weet tot wanneer je de punten kunt inzetten om de 1e positie te bereiken. Zo gezegd zo gedaan, ik heb tot 2x toe punten aan geschaft (bij elkaar ongeveer 30 euro) en kwam uiteindelijk op de 1e postitie terecht totdat de lijst gesloten was. De wooncomputer stuurt de uiteindelijke lijst naar de verhuurder die contact met je op neemt. Dit laatste is zoals u begrijpt nooit gebeurt. Ik betwijfel het nu dus of de wooncomputer echt wel bemiddeld tussen de huurder enb de verhuurder of dat het gewoon geldklopperij is. Het is immers makkelijk om de woningen te verzinnen aangezien er geen foto's of adres bij staat.
Heeft iemand deze ervaring ook? Of heeft iemand juist wel een woning kunnen krijgen via de wooncomputer? Ik hoor het graag van jullie.. Alvast bedankt!