Goedemiddag,
Enkelemaanden geleden kocht ik voor 188 Euroeen MSI Moederbord bij een internet shop. Dit moederbord was destijds hét topmodel van MSI en werd ook als zodanig gepromote.
Vanaf dag 1 werkte dit stukje electronica niet zoals het zou moeten en zodoende heb ik in eerste instantie een beroep gedaan op de helpdesk van de leverancier. Na enkele weken werd mij gevraagd het moederbord op te sturen ter reparatie of vervanging. Ter illustratie: het product had nogzeker 9 maanden garantie op het moment dat ik het inzond.
Nog weer enkele weken later ontving ik bericht van de leverancier van het product. Men kon het apparaat niet meer repareren en er kon ook geen vervangend product worden geleverd, omdat de fabrikant gestopt was met het produceren van dit type moederbord.
Als vergoeding kreeg ik wat men omschreef als de "dagwaarde" van het moederbord ad. 162,- Euro, en niet het volledige aankoopbedrag ad. 188,- Euro. Dit uiteraard tot mijn grote verbazing: immers wat is dan nog de waarde van fabrieksgarantie?
De leverancier houdt vast aan het vergoeden van de dagwaarde (die kennelijk wordt vastgesteld door de fabrikant) en wil niet overgaan tot volledige terugstorting van het initiele aankoopbedrag.
Mijns inziens is dit niet de juiste manier om garantie-afwikkelingen te doen en ik ben van mening dat ik juridischgezien recht heb op volledige vergoeding van het aankoopbedrag en niet op "slechts" een vergoeding van de, door een niet-onafhankelijke partij bepaalde, "dagwaarde".
De vraag is alleen: wie heeft gelijk?
Ik ben benieuwd!
Mvg,
Johan West