Zowel mijn echtgenote als mijn zoon hebben problemen met dierlijk- en met name met varkensvet.
Een probleem dat zich daarbij voordoet is dat in het Nederlandse brood (allisson uitgezonderd) broodverbeteraar is verwerkt en in broodverbeteraar is dierlijk vet en meest aannemelijk ook varkensvet verwerkt.
Een gekozen uitwijk is brood van een Turkse bakker omdat die op basis van geloofsovertuiging (Islam) onder geen voorwaarde varkensproducten mogen nuttigen.
Ik ontdek echter dat op de meelzaken die de ons bekende Turkse bakker gebruikt als ingrediënten de "supplementen e-471 en e-472 e worden genoemd en nazoeken bij met name www.goedewaar.nl levert de informatie dat daar bestanddelen van dierlijk vet in zitten dus mogelijk ook varkensvet. De winkel waar het brrood gekocht is reageert stomverbaasd.
Hoe is er achter te komen of er inderdaad sprake kan zijn van bestanddelen varken?? (naast informatie vragen bij de meelleverancier)