Albert Heyn heeft langzaamaan in al het bewerkte vlees kunstmatige smaakversterkers gestopt onder de naam natuurlijk aroma (is hetzelfde als E621, gistextract, vetsin, mononatrium glutamaat, gehydroliseerd ...eiwit). Ook in niet gekruid vlees, waar je niet verwacht dat iets wordt toegevoegd en niet verwacht dat hiervan de smaak moet worden versterkt. Eveneens de biologische varianten.
Ik vind dit echt schandalig, want de reden kan niet anders zijn dan ervoor zorgen dat mensen meer vleesgaangegeten, aangezien deze stoffen het verzadigingsgevoel onderdrukken. Vanuit duurzaamheids oogpunt is dit natuurlijk bizar (waar AH zichzelf duurzaam noemt.
Daarnaast krijg ik van dat spul hartkloppingen, dus het ondermijnt mijn gezondheid. En ik weet dat ik niet de enige ben.
Is dit iets voor Kassa om verder te onderzoeken en aan het publiek duidelijk te maken?
p.s.Jumbo is volgens mij niet veel beter, maar daar kom ik niet vaak.
Hartelijk dank,
Marloeke