Hoop dat iemand de oplossing heeft voor mijn probleem. Eenmaal per week wordt hier in huis frites gegeten, en omdat mijn zoon dit het lekkerst vind, snijd ik de frites altijd zelf, dan voorbakken op 170 gr, en later afbakken op 190gr.
Heb een elektrische fritespan die niet hoger gaat dan 190 gr.
Als ik een enkele keer diepvries frites gebruik, is deze altijd lekker knapperig. Maar mijn zelfgesneden frites is ALTIJD SLAP, nooit knapperig.
Heb diverse merken vloeibare frites-olie gebruikt, diverse merken aardappelen, maar het blijft een "slappe hap".
Wie kan mij vertellen wat ik verkeerd doe, want ik doe echt iets verkeerd, maar wat?
Wellicht ten overvloede. Mijn olie is altijd schoon, het kan dus niet aan vervuilde olie liggen.
Ik heb al eens gedacht dat 190gr, niet heet genoeg zou zijn, maar dan moet ook de diepvries frites slap zijn.
Ik zie heel graag jullie adviezen tegemoet. Vast bedankt.