Vorige week kocht ik een bakje aardbeien bij Lidl te Huizen. Ze waren vuurrood waardoor ik verwachtte dat ze goed rijp waren. Ik nam ze mee naar huis en verwijderde de kroontjes. Het viel mij daarbij al op dat ze behoorlijk hard waren en dat is vreemd voor rijpe aardbeien. Toen ik ervan proefde bleek al snel dat ze hard waren en weinig of geen smaak hadden. toen ik de resterende aardbeien onderzocht zag ik dat er rode kleurstof op de kroontjes zat. Kennelijk waren deze aardbeien dus bespoten met een of andere kleurstof om ze rijp te laten lijken. mogelijk waren ze te vroeg geplikt met de bedoeling om ze lager te kunnen bewaren. op de verpakking stond niet vermeld dart er kleurstof op zat. Wel was het land van herkomst vermeld: Nederland .....
Volgens mij smaken Nederlandse aardbeien veel zoeter; vooral als ze rijp zijn.
Mijn vraag is: Mag dit zo maar? en is die kleurstof niet schadelijk voor de gezondheid?