Logo Zembla
Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek

Nederlands ambassadeur in El Salvador: 'Het is tijd dat de schuldigen worden bestraft'

26-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Peter Derrek Hof
"36 jaar na dato is het tijd dat de waarheid boven tafel komt, dat de schuldigen worden bestraft." Peter Derrek Hof is Nederlands ambassadeur in El Salvador. Hij heeft na de afschaffing van de amnestiewet er bij het Openbaar Ministerie in El Salvador op aangedrongen om het strafrechtelijk onderzoek naar de moord op de IKON-journalisten uit 1982 te heropenen.
In koelen bloede
Kijk de uitzending 'In koelen bloede'
" Het gaat over de vrijheid van meningsuiting. Het gaat over de veiligheid van journalisten. Dat zijn pijlers van de democratie. En het is ook voor El Salvador nog steeds actueel. Nog steeds vinden er bedreigingen plaats van journalisten", aldus Derrek Hof.
Voortgang
Inhoudelijk zegt hij niets te weten van het El Salvadoraanse onderzoek: "Dat is ook niet mijn rol als ambassadeur om mij te bemoeien met het onderzoek." Wel heeft hij contact met het Openbaar Ministerie en zegt hij dat er voortgang wordt geboekt:  "Zolang als ik hier zit zal ik er voor blijven vechten dat het onderzoek doorgang vindt en dat hopelijk de schuldigen op het gegeven moment kunnen worden gestraft."
Kijk het interview dat we met Derrek Hof hadden in El Salvador:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de ZEMBLA-nieuwsbrief en ontvang wekelijks als eerste onze beste nieuwsverhalen, achtergrondartikelen en exclusieve video's.