Sfeerfoto van Wij zijn DID
Wij zijn DID
Wij zijn DID
Wij, de afdeling Data Innovation & Development (DID), zijn verantwoordelijk voor de creatie en optimalisatie van álle online producten van BNNVARA en de technische architectuur achter al dat moois.
Wij zijn DID

Wie zijn wij?

blog_mg_2410
Binnen BNNVARA is de afdeling DID de kennisbank op het gebied van data, innovatie en online development. Elke dag zijn wij met ongeveer 30 hele leuke mensen volop in touw om ervoor te zorgen dat miljoenen Nederlanders al het moois van BNNVARA online kunnen lezen, zien en beluisteren. Dat doen we niet alleen met backend en frontend technologie maar ook door telkens nieuwe interactieve functionaliteit te bedenken, vorm te geven en te testen. 

Bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën kijken we voortdurend naar manieren om te innoveren. Dat kan zijn door het bouwen van een Alexa app voor 3OpReis, het maken van een Instagram filter of het bedenken van nieuwe manieren om content te presenteren. Naast innovatie voorzien wij onze collega’s dagelijks van de meest actuele cijfers, dashboards  en data-analyses zodat het bereik van BNNVARA inzichtelijk is. Inzicht in data zien wij als de basis om alles wat we maken, te verbeteren.
blog_mg_2255
We werken bij DID zoveel mogelijk Agile. In zo kort mogelijke tijd willen we waarde toevoegen voor ons (online) publiek en BNNVARA-collega’s. Ook in onze manier van werken zijn we ambitieus en voortdurend op zoek naar manieren om het samen nog beter te doen. We zijn een afdeling waar veel gecommuniceerd wordt om de lijnen kort en duidelijk te houden. We respecteren elkaar maar geven elkaar ook eerlijke feedback.