De Warme Weken

Facebook-groep De Hermelijnhof begrip in Zeewolde

20-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
418 keer bekeken
  •  
ww-zeewolde1

Facebook-groep 'De Hermelijnhof' is de helpende hand van Zeewolde. Zit je krap bij kas en heb je iets nodig? Dan kun je op de pagina van Gabriella terecht. 

Wie weleens in Zeewolde is geweest, is ongetwijfeld langs het kringloopwinkeltje van Gabriella gelopen. In het Hermelijnhof-winkeltje vol snuisterijen verkoopt ze gekregen spullen voor 50 cent of een euro. Dat is een deel van de spullen die mensen dagelijks bij Gabriella langsbrengen. Naast de winkel heeft ze namelijk ook een Facebook-groep genaamd De Hermelijnhof die 1300 leden telt. Via die groep probeert ze iedereen te helpen die het financieel moeilijk heeft.

'Soms beginnen mensen voor de deur te huilen' 

Er zijn een hoop mensen die Gabriella inmiddels weten te vinden als ze hulp nodig hebben of als ze spullen over hebben. "Die spullen zoek ik uit en als ik een hulpvraag heb, gaat het direct naar die persoon", legt ze uit. Als iemand haar bijvoorbeeld heeft laten weten dat z'n waterkoker kapot is gegaan, dan gaat een ingeleverde waterkoker naar die persoon. De overgebleven spullen gaan naar het kringloopwinkeltje. Het is bij Gabriella thuis een komen en gaan van mensen die spullen brengen of halen. "Soms beginnen mensen voor de deur te huilen, want dan hebben ze eindelijk de stap gezet om hulp te vragen", legt ze uit.

Saamhorigheid in Zeewolde 

Gabriella vraagt niet om loonstrookjes of bewijs van financiële nood. "Ik ga er vanuit dat als je bij mij aan de deur staat, je het ook echt nodig hebt", vertelt ze. De Facebook-groep wakkert een gevoel van saamhorigheid aan in Zeewolde. "Het leuke is dat mensen ook echt meedenken. Van de week zei iemand bijvoorbeeld of het niet leuk was om een oproep te doen om het overgebleven Sint Maarten snoep in de buurt te verzamelen. Het is natuurlijk een feest als je geen geld hebt, om snoep te krijgen." 

Woon je in Zeewolde en wil je meehelpen of spullen doneren? Check dan hier de Facebook-pagina.