Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Stuur je foto en win een kaartje voor De Lakenhal

11 okt 2019
  •  
leestijd 2 minuten
natuurboeklezen

© Redacteur Pleun leest haar natuurboek het liefst op de WC

Wij zijn benieuwd naar waar jij het liefst een natuurboek leest. Is het in je luie stoel, in de natuur of op de wc? Neem daarom een foto van waar jij jouw favoriete natuurboek leest en maak kans op twee vrijkaarten voor de uitreiking van de Jan Wolkers Prijs op zondag 20 oktober!
We gaan vijf mensen gelukkig maken die samen met een introducee bij de uitzending aanwezig mogen zijn en na afloop toegang krijgen tot het Museum De Lakenhal! Stuur ons een foto sturen van jezelf als je op je favoriete plek je favoriete natuurboek leest! De vijf mooiste, grappigste of origineelste foto’s worden beloond met 2x een plek in de uitzending en toegangskaartje tot de Lakenhal.
Zondag 20 oktober maken we tijdens een rechtstreekse uitzending vanuit Museum De Lakenhal in Leiden de winnaar van de Jan Wolkers Prijs bekend. Vijf genomineerde boeken zijn nog in de race om de prijs voor het beste Nederlandse natuurboek van 2019 te winnen.
menno_leest

© Onverstoord leest Menno zijn boek uit tussen de geiten.

In 2016 waren we al eens eerder in Museum De Lakenhal waarna het het museum bijna 3 jaar lang de deuren sloot voor een ingrijpende verbouwing. We keren terug naar dit vernieuwde museum omdat het een speciale band met Jan Wolkers heeft. In 2018 verworven zij samen met en de Universitaire Bibliotheken Leiden de nalatenschap van Jan Wolkers voor Leiden. De wens van de schrijver en kunstenaar en zijn echtgenote Karina om de collectie in Leiden onder te brengen is hiermee in vervulling gegaan.
cas_leest

© Webredacteur Cas zoekt juist de rust in de natuur.

PS. Je ook nog een plaatsje voor de uitzending bemachtigen via onze publieksactie voor BNNVARA-leden . Je bent dan van harte uitgenodigd tijdens de uitzending en kan je altijd nog zelf besluiten om het museum op eigen gelegenheid te bezoeken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.