Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Sasja van Meel

  •  
28-06-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_120194.jpg
Sasja van Meel (Rotterdam, 1969) is vanaf begin 2005 verantwoordelijk voor de website van Vroege Vogels. Met haar haalden we onze derde bioloog binnen de redactie. Ze heeft gestudeerd aan de UvA met afstudeer richting Tropische Ecologie & Milieubiologie. Dan heb je de kans op een leuke stageplaats: zes maanden onderzoek naar de regeneratie van het tropisch regenwoud in het Amazone gebied van Colombia. Na het afstuderen heeft Sasja een half jaar gewerkt in Vietnam aan een project over het gebruik van medicinale planten.
Terug in Nederland was het moeilijk werk als bioloog te vinden. Zij kon aan de slag  bij ETI (Expertisecentrum voor Taxonomische Identificatie). Onder andere heeft ze  3 jaar gewerkt aan de cd-rom productie “Heukels’ Interactieve Flora van Nederland”. Het langst (5 jaar) werkte Sasja voor het bedrijf Trezorix. Dat betrof vooral projecten voor het Natuurhistorisch museum Naturalis, zoals ontwerpen en ontwikkelen van interactieve spelletjes voor in tentoonstellingen of websites. In de loop van de tijd veranderde haar functie van inhoudelijk en vormgeving naar steeds meer technisch programmeren.
“Het werk bij Vroege Vogels voelt dan ook wel een beetje alsof ik terug naar mijn oorspronkelijke interesse ben gegaan: Natuur en Milieu. Het werk is nu weer meer inhoudelijk en dat maakt het extra leuk. Mijn werk bestaat uit het onderhouden van de website in samenwerking met de radioredactie. Zoeken van nieuws over Natuur en Milieu. Achtergrond informatie over de uitzending. Contact zoeken met eventuele partners.”
Sasja woont samen met Jan Herman en haar zoontje Mano in Amsterdam. Haar hobby’s passen ook mooi in ‘onze sector’: tekenen, schilderen en wandelen.
(Laatst bewerkt juni 2005)

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar